COPII SANATOSI INTR-UN MEDIU SANATOS – activitati in cadrul parteneriatului


După cum vă spuneam, acest proiect s-a desfăşurat în parteneriat cu Grădiniţa ” Dr. Ioan Raţiu ” din Turda. O precizare privind  ” Calendarul activităţilor „: după cum s-a putut vedea, acţiunile cuprinse în acest calendar sunt cele desfăşurate cu copiii din grădiniţa noastră, grădiniţa parteneră din Turda având propriul ” Calendar al acţiunilor „. Totuşi, fiind vorba de un parteneriat, am avut şi acţiuni comune:
  • Întâlnirea consultativă, la care au participat reprezentanţi din ambele entităţi;
  • ” Natura – prietena omului „, activitate desfăşurată la Turda, cu sprijinul reprezentanţilor Primăriei, a Pepinierei din Turda, a câtorva specialişti în domeniul protecţiei mediului, a părinţilor;
  • ” Nu distrugeţi pădurea! „, activitate desfăşurată la Luduş, pădurea Bogăţii, cu sprijinul reprezentanţilor Ocolului Silvic Luduş, a Formaţiunii civile de pompieri Luduş, a părinţilor;

Iată, in imagini, acţiunile desfăşurate şi produsele finale ale acestora:
COPII SĂNĂTOŞI ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS – proiect de parteneriat01
COPII SĂNĂTOŞI ÎNTR-UN MEDIU SĂNĂTOS – proiect de parteneriat02
ÎN LOC DE CONCLUZII….

…Acum, la final, putem spune că fiecare pas parcurs în cadrul parteneriatului a constituit o experienţă nouă, atât pentru copii cât şi pentru educatoare.
Am înţeles că au fost şi cazuri în care nu am făcut suficient, împiedicându-ne în propriile noastre prejudecăţi, dar am reuşit să trecem cu uşurinţă peste toate problemele apărute. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că am avut mereu în faţă nevoile copilului ( necesitatea de a-şi adapta comportamentul la medii diferite ), am înţeles că – atât copiii, cât şi noi – educatoarele avem de învăţat unii de la alţii, iar capacitatea de mobilizare şi cooperare a colectivului de educatoare, de adaptare a stilului de muncă a dus la finalizarea cu succes a acţiunii.
Totodată, acest tip de activităţi dau o nouă faţă procesului educaţional, mai practică, mai atractivă, cu un mai mare impact asupra consolidării cunoştinţelor, a învăţămintelor transmise preşcolarilor, contribuie la o creştere importantă a experienţei profesionale şi de aceea, ideea derulării unor noi proiecte de parteneriat a încolţit deja în gândurile noastre.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s