COLINDE, COLINDE


Zâna Toamnă şi-a luat rămas bun de la noi şi a poftit-o pe Zâna Iarnă să îşi intre în rol. Aceasta, e drept că nu s-a grăbit foarte tare să ne viziteze anul acesta, dar şoaptele ei au început să se audă: ” Eu sunt Iarna, friguroasă / şi ştiu cât sunt de frumoasă! / Cu drag aici am venit / şi spun: bine v-am găsit! / Copii, scoateţi săniuţa! / Pe gheţuş haideţi fuguţa. / Stele albe, sclipitoare, / Vă aduc la sărbătoare. / Sala să v-o-mpodobească, / Dorinţa să vă-mplinească, / Să v-aducă Moş Crăciun / Tot ce are el mai bun! „

Ce ne mai aduce Zâna Iarnă? Frumoasele sărbători de iarnă! Pentru acestea, dar în special pentru cea mai frumoasă şi mai iubită de cei mici şi mari, de cei săraci sau bogaţi – Sărbătoarea Crăciunului, ne pregătim cum se cuvine, mai ales din punct de vedere spiritual. Copiii aşteaptă cu nerăbdare Sfintele Sărbători ale Naşterii Domnului şi, bineânţeles, sosirea Moşului.
Sărbătorile de Crăciun sunt minunate mai ales unde se respectă tradiţiile străvechi. Peisajul de iarnă este emoţionant: căsuţele sunt luminate, prin geamuri licăresc lumânări şi globuri colorate; bradul împodobit şi  mesele încărcate cu bunătăţi tradiţionale; mireasma de cetină şi cozonac şi colindele care creează o feerie de basm cum nici în poveşti nu întâlneşti.

Cu acest sentiment am început şi noi repetiţiile pentru colindele pe care le vom interpreta fie în cadrul serbărilor organizate, fie în familie. Deocamdată…repetiţii.

P.S. :
*Repetiţiile sunt şi pentru a ne prezenta cum se cuvine la „Festivalul colindelor la preşcolari” ce se va desfăşura în curând ( mai multe amănunte, într-un articol special dedicat acestui festival!!! ).
*Pentru că astăzi este 30 noiembrie, ziua încreştinătorului daco – romanilor, Sfântul Apostol Andrei, le urez tuturor celor care îşi serbează ziua onomastică, un sincer „La mulţi ani!” .
*Să nu uităm de Ziua Naţională sau a unităţii românilor de pretutindeni, sărbătorită pe 1 Decembrie: „La mulţi ani!” tuturor!!!

Reclame

14 comentarii la “COLINDE, COLINDE

  1. O zi splendida de decembrie! Aduce mai mult cu o zi de primavara! Primavara sa fie si in sufletele dumneavoastra si a copiilor!Am simtit de dimineata emotiile pe care le au prichideii…Stiu si ei ca au musafiri, ca ii asteapta o zi plina de surprize. Va doresc o zi frumoasa, la sfarsitul careia sa va bucurati impreuna cu copiii de cele mai bune aprecieri din partea…musafirilor!Ganduri bune si succes!!!

  2. @un_parinte:Multumesc pentru urari si pentru faptul ca sunteti alaturi de noi! A fost cu adevarat o zi frumoasa. Copiii au fost la inaltime, iar reactia musafirilor a fost pe masura!Amanunte…in curand!

  3. cu asa indrumator nu au cum sa nu iasa niste copii inteligenti si buni…felicitari apreciez ce faceti pt copii… stiu cata rabdare trebuie sa aveti si cate eforturi faceti…desi am o varsta D-na mea educatoare si invatatoare detin un loc aparte in inima mea

  4. @Gabriela:Multumesc pentru vizita si aprecierile facute!…drag de meseria asta am prins de pe vremea cand eram si eu…prescolar. Si asta datorita educatoarei mele!Ganduri bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s