>METODA PROIECTELOR LA VARSTE TIMPURII – 1


>

Săptămâna 14 – 18 februarie 2011 a fost o săptămână plină de surprize pentru preșcolarii mei: au pătruns în lumea dinozaurilor! Această incursiune în lumea plină de mister a epocii dinozaurilor a fost posibilă printr-o colaborare excelentă cu copiii, părinții acestora și cu un grup de colege – la fel de inimoase – împreună cu care am desfășurat un proiect de o săptămână, intitulat „ERA DINOZAURILOR”. Iată cum a pornit totul:
” Tema acestui proiect a pornit de la o mămică ce a dat vestea că în curând va avea loc la Cluj o expoziţie mare de dinozauri. De aici ne-a venit ideea, nouă educatoarelor din grupa Prichindeilor, a Iepuraşilor isteţi şi a Albinuţelor, de a organiza o excursie. Copiii au primit vestea cu mare bucurie, fiind nerăbdători pentru a vedea dinozaurii. Ei au început să discute între ei, aducând tot felul de jucării (dinozauri). Auzind discuţia lor le-am propus derularea acestui proiect. Astfel am dat startul pentru strângere de informaţii. Am promis că vom programa activități interesante în cadrul unui proiect şi iată că a sosit momentul derulării acestui proiect mult așteptat și dorit de către copii. ”
Orice proiect are nevoie  de resurse de materiale dar şi de resurse umane. Pentru buna desfăşurare a acestui proiect am avut nevoie de sprijinul multor persoane. Astfel am apelat la ajutorul conducerii unităţii, a părinţilor, bunicilor, cunoştinţelor, am cerut o mănă de ajutor pentru procurarea materialelor, informaţiilor şi ajutor în deplasările noastre. De asemenea am solicitat şi aportul calificat al unui profesor de biologie  care ne-a onorat cu prezenţa la o activitate aducând informații pe măsura așteptărilor copiiilor. Am solicitat şi sprijinul Şcolii Generale Ioan Vlăduţiu pentru vizite la cabinetul de biologie.
Cadrele didactice implicate direct în desfășurarea activităților din această săptămână sunt: prof. î.p. BOTEZAN KINGA, prof. î.p. BICA IULIA, Inst. PETAC CARMEN, Inst. GHERASIM DANA, Ed. KATONA BÂNDILĂ MARIA, Ed. FĂRCAŞ LIVIA și doamna Prof. MACAVEI MONICA. În numele colegelor, mulțumesc tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea și desfășurarea acestui proiect ce se încadrează cu succes în metoda proiectelor la vârstele timpurii.

Și pentru că imaginile surprinse pe parcursul săptămânii trecute vorbesc de la sine, vă mai spun doar că metoda proiectului la vârste timpurii este o bună strategie de organizare, desfăşurare şi evaluare a procesului educaţional din grădiniţă. Proiectul „ ERA DINOZAURILOR ” a fost un proiect reuşit, în cadrul căruia copiii au fost foarte activi, şi interesaţi pentru a şti cât mai multe despre subiect, de a procura cât mai multe materiale şi de a fi cât mai uniţi. Prin ambiţia lor au atras spre cunoaştere şi pe alţi copii, ne-am apropiat mai mult de părinţi, bunici, vecini şi ne-am făcut prieteni noi.
Pentru cei interesați, iată
Proiectul „Era dinozaurilor”:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=false&embedded=true&srcid=0Bz6Mp0nNzxSxMDAyMjllOWUtNTZmYS00MWY0LWEwYTktNGIxZDRjNTViMTNh&hl=ro

Acum, pentru a vă face puțin mai curioși ( ^_^), urmăriți un mic episod din ceea ce a însemnat acest proiect:
Va urma!!!
Reclame

2 comentarii la “>METODA PROIECTELOR LA VARSTE TIMPURII – 1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s