>PRESCOLARII MEI sI MUZEUL ETNOGRAFIC "GRADINA POVESTILOR" din LUDUS


>

Dacă nu cu mult timp în urmă, în cadrul proiectului tematic ” Pe urmele lui Creangă ” cel mai frumos mărţişor dăruit vreodată românilor, am pătruns în lumea minunată a poveştilor marelui povestitor Ion creangă, am făcut cunoştinţă cu viaţa şi opera sa, vineri – 1 aprilie 2011 – am poposit în ” GRĂDINA POVEŞTILOR „, un mini-muzeu etnografic înfiinţat la Grupul Şcolar Industrial Luduş.

Aici am fost întâmpinaţi cu căldură de elevi ai acestui liceu, care – îmbrăcaţi în costume populare româneşti – ne-au fost gazde minunate şi ghizi foarte bine pregătiţi.
Am avut ocazia să admirăm o colecţie de lucruri vechi, tradiţionale: costume populare, icoane pictate pe sticlă, oale de lut, vase pictate manual, e evanghelie copertată în argint ( din 1918 ) şi un ceaslov vechi din1868. De asemenea, în cadrul muzeului sunt organizate expoziţii cu ţesături tradiţionale, unelte din războiul de ţesut, o expoziţie a mâncărurilor tradiţionale, precum şi un colţişor din casa memorială a lui Ion Creangă.
Dacă până acum, copiii au văzut aceste lucruri doar în fotografii sau numai au auzit de ele, acum au avut ocazia să descopere ” pe viu ” multe dintre obiceiurile, tradiţiile acelor vremuri.
Copiii au fost încântaţi de vizita făcută, şi cu siguranţă au avut ce povesti părinţilor, prietenilor!
Felicitări celor care s-au implicat în realizarea acestui muzeu ( amănunte aici ).
Şi acum, haideţi cu noi la muzeu:

Reclame

3 comentarii la “>PRESCOLARII MEI sI MUZEUL ETNOGRAFIC "GRADINA POVESTILOR" din LUDUS

  1. >Bună. Sunt administratorul blogului http://oigenz-world.blogspot Am ajuns pe blog la tine şi mi-a plăcut cum arată şi ce scrii. Aş fi încantat dacă ai accepta să ne adăugăm în Blogroll reciproc. Nu o fac doar de dragul artei, obişnuiesc să-mi citesc blogroll-ul pentru că în el se află blogări mai "grei" sau mai "uşori", dar care scriu frumos şi merită cu toţii citiţi. Dacă accepţi propunerea mea, anunţă-mă printr-un comentariu la mine pe blog sau printr-un mail la oigen11@gmail.com ! Dacă nu doreşti ignoră mesajul şi acceptă-mi te rog scuzele pentru deranj. Cu respect, Şotropa Eugen

  2. >Ontopic: Eu unul aş fi foarte fericit dacă în timpul anilor mei de gimnaziu sau liceu aş fi avut activităţi atât de frumoase şi interesante. Ce să zic, la mai multe şi cât mai multe poze.Offtopic: @Carmen e foarte ok. Am făcut şi eu acelaşi lucru. O seară bună şi spor în toate în săptămâna ce vine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s