>UN SFARSIT E UN…INCEPUT!


>

MERGEŢI CU BINE, DRAGII NOŞTRI !
A venit momentul să ne spunem „ La revedere! ”.
Ne-aţi fost alături 4 ani…4 ani frumoşi pot spune acum! Nu ne-a fost uşor dar, aşa cum vă spuneam mereu: “Nimic din ce este bun şi valoros în viaţă nu se obţine cu uşurinţă!”.
Ca orice despărţire, este un moment cu o mare încărcătură emoţională dar, în viaţa fiecărui părinte vine o vreme când, deşi îi este foarte greu şi este neliniştit în legătură cu ce va urma, trebuie să-şi lase copiii „ să îşi ia zborul ”. Asta aţi fost voi pentru noi timp de 4 ani – copiii noştri – şi asta veţi rămâne de acum încolo.
Acum a venit vremea să mergeţi mai departe. Timp de 4 ani de zile v-am pregătit pentru acest moment şi să fiţi ferm convinşi că sunteţi pregătiţi pentru a face faţă cerinţelor ciclului şcolar. Trebuie doar să fiţi voi înşivă, să adăugaţi bun simţ şi dorinţă de a cunoaşte şi să combinaţi totul cu ambiţia de a fi mereu printre cei dintâi. E o combinaţie pe care unii dintre voi au descoperit-o deja şi rezultatele le-au fost recompensate.
Am încercat în toţi aceşti ani să vă oferim tot ce am avut noi mai bun. Voi ne puteţi spune în ce măsură am reuşit sau nu.
Ne-am străduit nu numai să vă oferim informaţii ci şi să vă determinăm să vă doriţi cât mai multe informaţii şi să ştiţi să le culegeţi singuri.
Pentru că mai târziu veţi petrece şi foarte mult timp printre oameni, ne-am străduit să vă învăţam să fiţi toleranţi, altruişti, prietenoşi, cooperanţi, încrezători în propriile forţe, creativi, generoşi, cinstiţi şi drepţi, senini şi împăcaţi cu voi înşivă.
Am pus în fiecare din voi o scânteie din mintea noastră şi o bucată din inima noastră, iar voi ne-aţi oferit în schimb câte un petic din inimile voastre pure şi câte o scânteie din energia voastră nemărginită, făcându-ne să rămânem tinere şi energice chiar dacă timpul ne-a mai lăsat câteva fire albe în păr. Avem o inimă „peticită” dar fericită.
Sperăm doar că timpul va păstra şi va multiplica ceea ce aveţi bun şi curat în voi, că oamenii pe care îi veţi întâlni pe drumul devenirii voastre vor vedea în primul rând calităţile voastre şi vă vor sprijini să le puneţi în valoare. Aveţi şansa să aveţi alături de voi nişte părinţi minunaţi pe care trebuie să-i respectaţi şi cu care trebuie să încercaţi să fiţi prieteni, aşa cum sunteţi acum. Ei vor fi primii care vă vor sprijini necondiţionat atunci când veţi avea nevoie. Aveţi încredere în ei! Noi am avut şi nu ne-au dezamăgit, chiar dacă, spre deosebire de voi care sunteţi viaţa lor, rostul lor de a fi, noi le eram străine. Am găsit în dumnealor un real sprijin şi împreună ne-am străduit să vă oferim ceea ce am crezut noi că e mai bun pentru voi. Cei patru ani petrecuţi împreună sper ca v-au dovedit acest lucru…
Pentru tot sprijinul pe care l-am primit în aceşti 4 ani vă mulţumesc astăzi şi, aşa cum vă cunosc, sunt sigură că veţi găsi căi de comunicare şi cu cei care vă vor „ dăscăli ” copii în anii ce vor urma. Poate că în sufletul dumneavoastră nu aţi fost întotdeauna de acord cu noi, dar ne-aţi susţinut şi asta a contat foarte mult pentru noi. Văzând atâta înţelegere şi bun simţ din partea dumneavoastră, n-am putut decât să încercăm să răspundem cu aceeaşi monedă. Cerem scuze pentru orice nemulţumire pe care v-am provocat-o în aceşti 4 ani şi vă asigurăm că a fost fără intenţie. Însă, ca orice om, şi noi greşim.
Vă mulţumim pentru că ne-aţi încredinţat ceea ce aveţi dumneavoastră mai preţios în această lume: copiii dumneavoastră. Ne-a făcut o deosebită plăcere să colaborăm şi sper că vom rămâne prieteni în continuare – dacă ne permiteţi să vă consider astfel.
Acum, la despărţire, vă urăm mult succes în continuare, să fiţi sănătoşi – copii şi părinţi laolaltă – să vă bucuraţi de frumuseţile vieţii şi să treceţi cu bine peste greutăţi, şi – spun asta în primul rând pentru voi, copii – să nu vă daţi bătuţi în faţa greutăţilor pentru că întotdeauna după momentele neplăcute din viaţă urmează şi bucuria. O notă proastă, un prieten care v-a trădat încrederea, o ceartă cu părinţii, o pierdere suferită nu înseamnă sfârşitul. E ca atunci când aţi învăţat să mergeţi. Trebuie doar să vă ridicaţi şi să mergeţi mai departe, chiar dacă vă doareUN SFÂRŞIT E UN ÎNCEPUT!
Nu uitaţi ce v-am spus deseori: „Tot ce a fost în stare să facă cineva vreodată stă şi în puterea voastră!”. Iar dacă vreodată vă va fi greu şi veţi ezita să discutaţi cu părinţii voştri, indiferent de vârsta pe care o veţi avea, aduceţi-vă aminte că: pentru voi, uşa noastră nu are lacăt!
Cu acordul părinţilor voştri aţi fost timp de patru ani şi veţi fi în continuare DRAGII NOŞTRI, cât timp nu ne va lăsa memoria (şi chiar şi atunci, pentru că sufletul nu uită, el simte!).
Cu acordul părinţilor voştri, cu acordul vostru, aţi fost şi veţi fi în continuare…
Mergeţi cu bine, dragii noştri!
 
Institutor Carmen Petac                     Educatoare Maria Katona Bândilă
 
Luduş, 07.06.2011
 
 
Cuvinte, gânduri mai mult sau mai puţin inspirate din marea familie a dascălilor, dar cuvinte şi gânduri transmise din suflet, pentru suflet!!!
Reclame

7 comentarii la “>UN SFARSIT E UN…INCEPUT!

  1. Da! Un sfarsit e un inceput! Aveti dreptate! Mergem mai departe cu gandul ca ne-am facut cu totii datoria, cu sentimentul ca in acesti patru ani am fost cu adevarat prieteni, colaboratori, sustinatori ai d-voastra – doamnelor educatoare, ai copiiilor. A fost frumos…nu intotdeauna usor, dar a fost frumos!Dumneavoastra, Doamnelor Educatoare, ati incercat sa va daruiti acestor copii, ati incercat sa va completati una pe cealalta in educarea copiiilor. ATI REUSIT!!! Va multumesc! Veti ramane in sufletele micutilor, veti ramane si in sufletele noastre, a parintilor! Dumnezeu sa va dea sanatate si putere!Ramaneti cu bine!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s